Проект ПРОМІС оголошує конкурс грантів
Жмеринська
міська рада
Розмір тексту:

Проект ПРОМІС оголошує конкурс грантів

5 грудня 2017 року у м. Жмеринка відбулась презентація Фонду сприяння розвитку малих і середніх підприємств (Фонд МСП), створеного в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), під час якої було оголошено початок конкурсу грантів в рамках Фонду.

Участь у заході взяли представники міської ради, малих та середніх підприємств, неурядових організацій, навчальних закладів та команда Проекту ПРОМІС.

Головний радник з питань врядування Проекту ПРОМІС Кейді Ворд у вступному слові привітала учасників презентації. 

Головний експерт з  розвитку бізнесу Проекту Валерій Кокоть розповів про підтримку, яку надаватиме Фонд щодо створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва та місцевого економічного розвитку в м. Жмеринка. Зокрема, для м. Жмеринка розроблена Програма просування продукції на зовнішні ринки протягом 2017-2021 років.

Координатор Фонду МСП Валерія Ткаченко проінформувала учасників про основні критерії та процедуру відбору проектних заявок в рамках Фонду.

Після виступів учасники презентації мали можливість поставити запитання та отримати більш детальну інформацію щодо роботи Фонду (умов фінансування, строків подання заявок на фінансування, критерії відбору проектних заявок тощо).

 

Яка основна мета Фонду МСП?

          Фонд сприяння розвитку малих і середніх підприємств, що працює в рамках Проекту ПРОМІС, надає підтримку для розвитку МСП через створення відповідної інфраструктури, підвищення кваліфікації та навичок підприємців, а також сприяє реалізації програм органів місцевого самоврядування з підтримки підприємництва.

Основною метою Фонду є сприяння впровадженню програм підтримки розвитку МСП в 16 містах-партнерах, які розроблені за методологією Проекту ПРОМІС та прийняті відповідними міськими радами.

Які головним цілі роботи Фонду МСП?

Проектні заявки, подані на конкурс, повинні відповідати одній або більше головним цілям Фонду, а саме:

  1. Створення сприятливого бізнес-клімату для малого та середнього бізнесу.
  2. Підтримка розвитку інфраструктури для МСП.
  3. Розвиток трисекторного партнерства для підтримки розвитку бізнесу.

 

Чому робота Фонду важлива для міста Жмеринка?

Фонд МСП передбачає фінансування проектів на підтримку Програми просування продукції міста Жмеринка на зовнішні ринки протягом 2017-2021 років , що ставить на меті вироблення місцевої політики та напрацювання ефективних рішень для розвитку експортної діяльності в м. Жмеринці, що ґрунтується на наявних в місті ресурсах та умовах господарювання, враховує стратегічні напрями розвитку міста, регіональні та національні пріоритети розвитку МСП, а також європейські та світові ринкові тенденції.

Цілі Програми:

Покращання експортного клімату в місті:

  • розвиток експортоорієнтованих виробництв з високою доданою вартістю в місті;
  • визначення перспективних експортоорієнтованих галузей; 
  • запровадження ефективного діалогу влади і бізнесу щодо розвитку експорту;
  • забезпечення широкого доступу до базових сервісів з підтримки експорту;

 

Надання послуг для інтернаціоналізації бізнесу:

  • забезпечення доступу до фінансових ресурсів;

Популяризація підприємливості та підприємництва:

  • популяризація серед широких кіл;
  • популяризація серед окремих категорій громадян.

 

Хто може брати участь у конкурсі проектів Фонду МСП?

  • неприбуткові підприємства, установи та організації, в тому числі ті, засновниками яких є міська рада в місті-партнері Проекту ПРОМІС;
  • неприбуткові заклади освіти, науки та культури міста-партнера Проекту ПРОМІС.

Більш детальну інформацію щодо роботи Фонду (умов фінансування, строків подання, критерії відбору проектних заявок тощо) можна буде отримати під час презентації Фонду МСП в місті Жмеринка. Учасники презентації також зможуть задати свої запитання представникам Проекту ПРОМІС.

 

З питаннями щодо діяльності Фонду МСП звертайтеся до:

Валерій Кокоть, Головний експерт з розвитку бізнесу Проекту ПРОМІС, [email protected], +38 (050) 391 8018

Валерія Ткаченко, координатор ініціатив з розвитку МСП/грантовий менеджер Проекту ПРОМІС, [email protected], +38 (050) 443 5163

2017-12-05 08:10:52