Пам'ятка населенню: Практичні поради щодо вживання хліба та хлібобулочних виробів
Жмеринська
міська рада
Розмір тексту:

Пам'ятка населенню: Практичні поради щодо вживання хліба та хлібобулочних виробів

Практичні поради щодо вживання хліба та хлібобулочних виробів:

  • Коли купуєте хліб, реально оцініть потреби його споживання, оскільки з часом хліб пліснявіє і черствіє.
  • Хліб беруть лише чистими руками.
  • Купуючи хліб та хлібобулочні вироби, ретельно упакуйте його (їх) і покладіть окремо від інших продуктів.
  • Зберігайте хліб та хлібобулочні вироби в  спеціальному посуді: емальованому або дерев’яному.
  • Білий хліб краще зберігати окремо від чорного, щоб їх запахи не змішувалися.
  • В щоденному раціоні людини обов’язково повинен бути якісний хліб з натуральної сировини: краще, якщо він буде з борошна грубого помелу.
  • Хліб, виготовлений з борошна грубого помелу з природними добавками — корисний для здоров’я, але в невеликої кількості (наприклад - висівковий хліб).
  • Щоденно вживаючи хліб, ми поповнюємо запаси солей калію, фосфору, заліза та інших елементів, необхідних для розвитку клітин; в організм надходять необхідний білок та вуглеводи. Бажано щодня вживати і «чорний» і «білий» хліб.
  • Хліб не лише поповнює витрачену нами енергію, але й забезпечує організм людини речовинами, необхідними для нормальної  і безпечної життєдіяльності.
  • Якщо у вас удома залишився черствий хліб, його можна знову зробити смачним:
  • Налийте в каструлю небагато води. Покладіть зверху решітку з нарізаними скибочками черствого хліба так, щоб він не торкався води. Накрийте каструлю кришкою і поставте на плиту. Через 5-7 хвилин після закипання води каструлю знімають з вогню. Хліб стає знову м'яким та ароматним. З'їсти такий хліб варто відразу, оскільки через 2-3 години він черствіє.

Пам’ятайте, що у справжніх господарів  хліб ніколи не черствіє… Бережіть хліб!

Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД Вінницької області

2018-01-26 10:40:56