Організація проведення випускних вечорів
Жмеринська
міська рада
Розмір тексту:

Організація проведення випускних вечорів

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

 

На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового відповідального життя.

         Батьки, вихователі та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як влаштувати випускникові незвичайне та яскраве свято, свято, яке залишиться в серці  кожного навіки.

            Пам’ятайте,  головне,  свята повинні бути не лише веселими, але й безпечними. Не кожний розуміє -  щедрість і гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні організаторам, ні дітям.

         На жаль, епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води та готових страв, виготовлених, як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах. 

       Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості ( без документів, які засвідчують її якість), відсутність належних умов для приготування страв,  порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.  Залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та ін.

Тому, щоб Ваші свята залишили після себе лише щасливі спогади, прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби :

- Влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким ви довіряєте.

- Поцікавтесь наявністю у закладі результатів лабораторних досліджень щодо якості питної води, яку використовують для приготування страв.

- Узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу, зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та сумнівних страв в епідемічному відношенні

- Не допускайте приготування кондитерських виробів з кремами, морозива, яець та м’яса водоплаваючої птиці, низькосортних м’ясних виробів (нижче I сорту), студнів, зельців, фаршмаків, грибів, молоко-самоквасу, сметани та фляжного молокоа, сиру м’якого без термічної обробки, консервів непромислового виготовлення, солодких газованих напоїв, нарізних салатів з майонезом, оцтом, сметаною.

- Не допускайте  вживання учасниками урочистостей та учнями-випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.

Наголошуємо, що за невиконання вимог чинного законодавства, можливе ускладнення епідемічної ситуації, саме ВИ несете персональну відповідальність.

Давайте не будемо ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям  випускників, а спільними зусиллями організуємо яскраві і незабутні свята для наших найдорожчих дітей.

2018-05-10 09:15:50