До відома вінничан, які отримували подарунок чи успадковували майно
Жмеринська
міська рада
Розмір тексту:

До відома вінничан, які отримували подарунок чи успадковували майно

Завершується останній місяць деклараційної кампанії. ГУ ДФС у Вінницькій області в черговий раз нагадує про важливість та необхідність вчасного подання Декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2018 році. Особливу увагу, при цьому, мають звернути громадяни, які протягом минулого року отримували подарунок чи успадковували майно і, разом із тим, не звільнялися від сплати податку на доходи фізичних осіб.

Насамперед зауважимо, що пільгу з оподаткування мають лише члени сім’ї дарувальника першого та другого ступенів споріднення. До них відносяться батьки, чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені, рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки.

Нарахування, утримання та сплата до бюджету податку на доходи фізичних осіб здійснюється у порядку, визначеному ст. 168 Податкового Кодексу. У разі нотаріального посвідчення договорів дарування чи успадкування, нарахований податок на доходи фізичних осіб громадянин сплачує до відповідного бюджету за місцем нотаріального посвідчення такого договору. Слід пам’ятати і про необхідність у цьому випадку сплати військового збору за ставкою 1,5% вартості отриманого в подарунок або успадкованого майна. Отож не баріться. Відповіді на всі питання щодо необхідності декларування доходів, отриманих у 2018 році, можна отримати у Центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.

2019-04-18 13:52:38